Galleria Myötätuuli

Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28 (3. krs.)
puh. 044 439 3332

Avoinna ma – pe 10 – 16, la – su suljettu

Galleria Myötätuuli tarjoaa kuukausittain vaihtuvia, korkeatasoisia näyttelyitä.

Näyttelyihin on aina vapaa pääsy. Tervetuloa!

Hakuaika vuoden 2021 näyttelyihin päättyi 31.5.2020. 

 


kuvakollaasi.jpg

24.8.-24.9.

Minna Polus - Taajuus

Minna Polus on Pirkanmaalla asuva Raahesta kotoisin oleva taiteilija ja taidehistorioitsija, joka luo reliefimäisiä teoksia sekatekniikoin.

Näyttelyn teoksellisen mietinnän alla on vapaan ja suljetun paradoksi. Toinen pohdintapolku risteilee rakastamisen arkisuuden rajoilla. 

”Sanat. Tarina. Runo. Teos ei voi koskaan syntyä ilman tarinaa. Kerronta ja nimet ovat teosteni keuhkot, osa niitä. On tärkeää, että teokset ovat materiaalisesti aistittavissa, että käsieni ajattelu näkyy teoksissa. Käytän uusia ja traditionaalisia tekniikoita, jotka ovat teosten taiteellinen sydän, eivät ainoastaan työkaluja päämäärän saavuttamiseksi.” 

 

Taiteilijatapaaminen pe 21.8. klo 16-19, tervetuloa!

 


1.10.-29.10.

Sanni Salmela - maalauksia

Vuosi 2020 on ollut pysähtymisen aikaa monelle, ja se näkyy myös Galleria Myötätuulen näyttelyssä. Yksi aiheista on Salmelan perheen kesämökki, joka on ollut perheen tärkeä ajanviettopaikka koko taiteilijan tähänastisen elämän ajan. Salmelaa on koonnut kuvia ja muistoja mökkireissuilta ja maalannut muistoista teoksia, jotka omalaatuisesti vangitsevat mökkeilyn tunnun.

Sanni Salmela on 25-vuotias kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Tampereella. Hän valmistui Kankaanpään taidekoulusta keväällä 2019.


2.-27.11.

Rosamaría Bolom - “Ilo on Lapsen Oikeus ja Taide on Elämää”

Rosamaría Bolom on kotoisin Meksikosta ja hän on asunut Suomessa vuodesta 2009. Maahanmuuttajana, psykologina ja taiteilijana Rosamaria heijastaa taiteensa avulla ihmisen suhteita symboliseen kieleen ja yhteiskuntaan globalisoituneessa maailmassa. Maalaukset, valokuvat, grafiikka, kirjoitukset, paperiveistokset ja naamiot ovat hänen ilmeikkäitä elementtejään.

Bolom käyttää töissään pahvia, metallilankaa, kuituja, höyheniä ja muita materiaaleja. “Ilo on Lapsen Oikeus ja Taide on Elämää” koostuu Bolomin paperiveistoksista, maalauksista ja naamioista. 
 


1.12.2020-28.1.2021

Maria Maanvalo - 'Death Reversed'

Vuoden päättää joulukuussa avautuva oululaisen kuvataiteilijan, Maria Maanvalon, näyttely. 'Death Reversed' on sarja mixed media -tekniikalla toteutettuja temperamaalauksia. Tyyliltään teokset ovat kuvitteellista realismia ja liittyvät aihemaailmaltaan henkisyyteen ja joogafilosofiaan.


Tietoa näyttelytilasta

  • sijaitsee Tapahtumatalo Raahen tilojen yhteydessä
  • pinta-ala 300 m²
  • ripustusseinää 70 m
  • aulan puoleinen seinä lasia
  • tilan korkeus 2,45 m, osassa 2,79 m 
  • käytettävissä 11 kpl veistosjalustoita
  • ripustuskiskot ja kohdevalot
  • tilassa kameravalvonta
  • iso hissi